top of page

Отличен за Шун Джудо на ДЛП мъже/жени


В първият ден от ДЛШ мъже/жени, състазателите на Шун Джудо клуб направиха много силно впечатление с отличното си представяне.

В категория до 60кг Рустислав Добрев изигра 3 срещи, но това не му бе достатъчно за да отиде в заключителната част, където се раздаваха медалите.

В категориите до 66кг и до 73кг, нашият отбор доминираше като присъствие и качествена игра!

Изключително интересни срещи направиха тримата ни млади участници в категория до 66кг, които намериха своето място в отбора след предварително вътрешно преборване, тъй като конкуренцията в отбора е много голяма. Боян Йотов направи много тежка среща с 6 минутен голден скор, срещу наскоро завърналият се от 4-годишна забрана Денислав Иванов. Много малко не му достигна да продължи напред. Друг наш млад представител в същата категория бе Ален Христов, който направи силни преборвания и имаше своя шанс да продължи напред. Виктор Скерлев бе третият ни представител от младата генерация, който достигна до финалния блок и се бори за 3-то място, а най-силното му представяне беше срещу двукратния вице-Европейски шампион Янислав Герчев.

И тримата ни млади състезатели дадоха категорична заявка да бъдат взети под внимание от фаворитите за следващи състезания.

Най-силният ни представител в тази категория Димитър Стоянов, който е играещ треньор, спечели бронзов медал, въпреки липсата на достатъчно целенасочена състезателна подоговка.

Кулминацията за съботния ден беше в категотия 73кг, където отново бяхме представени от максимално допустимият брой участници.

Тук силно впечатление направи Самуил Ананиев, който е едва на 15г, но с качества и талант, които му дават увереност да гледа смело напред.

Другият ни млад представител Димитър Господинов заслужено стигна до бронзовия медал.


Най-интересна беше финалната среща между двамата ни представители Явор Михайлов и Марк Христов. Приятели в живота и съперници на татамито и двамата направиха един изключителен финал наситен от елегантна и качесвена борба. Малко преди края на срещата Марк Христов все пак успя да вземе оценка и спечели срещата.

Така на почетната стълбичка имахме 3-ма представители, от възможните 4 места. Нещо, което не се вижда често в който и да е спорт, а по-скоро е изключение!Единствената наша представителка при жените на това състезание, Йоана Манова, беше абсолютен фаворит в категорията си. Няколко пъти имаше възможност да приключи финалната среща с Лидия Брънчева, но в самият край на срещата малко невнимание й отне златото и засега тя се задоволи със сребърното отличие.

През вторият ден на състезанието Марио Будев представи отборът ни в категория до 81кг. Въпреки, че дълго време отсътваше от тренировъчния процес, той допринесе много за силното представянето на отбора.

Отличен за отбора!536 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page